Масажи

Човешкият допир е често подценяван в нашето съвремие наситено с технологии и машини.Всеки се наслаждава на масажа без значение от пола и възрастта, защото той е един уникален начин на общуване между клиента и терапевта!
Масажът е ценно лечебно и профилактично средство. Чрез него, от една страна се получава значително намаляване на субективните оплаквания на масажирания – настъпват обезболяване, успокояване, релаксиране. От друга страна, се оказва благоприятно въздействие и върху протичането на заболяването като се подобрява храненето на тъканите и се ускорява оздравителният процес. От трета страна масажът има подчертано профилактично действие – повишава защитните сили на организма и неговата устойчивост към простудни, инфекциозни и други фактори.
Чрез масажа се прогонват стреса, главоболието и проблемите със съня, което води до повишаване на ефективността на нашия организъм и психика!

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ
Целулитът е често дискутиран дамски проблем, който се повлиява от различни козметични процедури, но най-силно въздействие върху него има антицелулитният ръчен масаж, чиято цел е да премахне целулитните бучки и възли по тялото и да оформи силуета. Именно с негова помощ се осигурява кръвоснабдяването на тъканите. Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. За да има по-голям ефект от антицелулитния масаж, е много важно засегнатите зони да се третират с качествени продукти, целта им е да проникнат добре през епидермиса и да въздействат на мастната клетка, като я освободят от съдържание. От голямо значение и е честотата на процедурите. Добре е антицелулитните масажи да се правят с определен интервал от време /например през ден или два/, не всеки ден. По този начин лимфата успява да изхвърли отработените токсини. Добре е да се направи серия от 10 масажа, а след това по един седмично за поддръжка.
Както е известно, основната причина за появата на целулит е натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. Антицелулитният масаж включва стимулация на биоенергетичните зони, съчетана с техники от лимфодренажния масаж, за да се стимулират лимфо- и кръвообращението. По този начин се подпомага изгарянето на мазнините и разнасянето на лимфните задържания.
Целулитът е полиетиопатогенетично заболяване, което се среща изключително често при женския пол след пубертета, макар напоследък и при мъжете да се наблюдават целулитни образувания. Сложната патогенеза на целулита го прави изключително трудно податлив на лечение. Причини за това са както особености в конструкцията на женското тяло, така и в строежа на адипоцитите. Не по-малко влияние оказва и начина на живот, качеството на приеманата храната, както и негативни фактори като стрес и неправилен стоеж на тялото.

В студиото се предлагат следните видове антицелулитни масажи:

 • Антицелулитен с мед;
 • Антицелулитен с вендузи;
 • Класически антицелулитен.

ВЕНДУЗОТЕРАПИЯ
Вендузотерапията освобождава токсините в тялото, активира лимфната система, прочиства дебелото черво, активира и изчиства вени, артерии и капиляри, активира кожата, „изчиства“ стриите.
Методът спомага активирането на лимфната система, подпомага кръвообращението и е полезно за дълбоко възстановяване на тъканите.
Лечението с вендузи се препоръчва при настинки, кашлица, бронхит. Прилагат се също при травми и схващания, помагат при ревматизъм и разширени вени. Вендузотерапията е релаксираща терапия – отпускащият й ефект гони безсъние, стрес и дори болките от мигрената. Не на последно място това е отличен метод за прочистване на тялото от токсини и за подобряване циркулацията на кръвта. Масажът с вендузи подобрява еластичността на кожата и е най-добрата „спа процедура“ за тъканите.
Лечението с вендузи е противопоказно за хора с високо кръвно, кръвоизливи, кожни проблеми. Освен това никога не се слагат в областта на сърцето, гръбначния стълб, бъбреците и млечните жлези, защото могат да предизвикат сериозни здравословни проблеми.
Вендузите оставят следи по кожата, наподобяващи синини или зачервявания. Не се притеснявайте – ще изчезнат до няколко дни.

ДЕТОКСИКИРАЩ МАСАЖ С МЕД НА ХОДИЛА
Тази процедура включва:

 • почистване на ходилото чрез обтриване;
 • нанасяне на натурален мед;
 • масаж на всяко от ходилата, като се възбуждат рефлекторните зони;
 • измиване на ходилата.

Ефектът се проявява още след самата процедура – детоксикация, освобождаване на блокажите, успокояване.

Повече за терапията:
Този вид терапия се основава на принципа, че всички органи, жлези и системи в човешкото тяло са проектирани върху зони или рефлексни точки по ходилата и ръцете. Научно доказана е взаимната рефлекторна зависимост между отделните органи, акупункурните меридиани и рефлексогенните зони на стъпалата. Чрез масаж на тези точки се предават лечебни импулси на съответния орган и се намалява напрежението в целия организъм. Релаксацията е основният ефект от зонотерапията.

ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ С МЕД НА ГРЪБ
Медотерапията, като масажна процедура представлява оригинална лечебна методика, която се използва с цел да се извлекат ненужните и токсични вещества през кожата на човека. За тази цел се използва пчелен мед, който се нанася върху кожата на тялото и чрез специфични масажни похвати се извличат вредните токсини задържали се в подкожните тъкани на човешкото тяло.
Масажът с мед подобрява кръвната циркулация, действа като био-стимулатор върху имунната система и има противовъзпалителен ефект. Пчелният мед съдържа “естествени антибиотици”, ензими, хормони, микроелементи и др., което прави особено полезно прилагането на медо-масажа по време на вирусните инфекции през преходните периоди пролет и есен.
Проведен курс с медо-масаж може да спести приемането на противогрипна ваксина. Приложен върху кожата, пчелният мед оказва изявен “пилинг ефект” и я прави гладка, мека и свежа.
Детоксикиращият масаж на гръб с мед се извършва посредством специфични похвати и движения, като предварително се нанася мед върху гърба. Процедурата има за цел през порите на кожата да се извличат токсините, натрупани в организма. Медът внася по естествен начин в тялото така необходимите за него витамини и микроелементи, което от своя страна води до повишаване на имунитета. Като допълваща и подсилваща процедура може да се комбинира с цикъл от процедури с детоксикатор. След детоксикиращ масаж с мед тялото се чувства леко, свободно и отпочинало
Масажът с пчелен мед влияе силно тонизиращо на целия организъм като възстановява естествената му способност да се самопречиства от отровите.
Масажът с мед влияе силно тонизиращо на целия организъм, като е особено ефективен при: артроза (коксартроза, спондилартроза и др.); белодробни заболявания ; чернодробни болести; главоболие; безсъние; депресии; синдром на хроничната умора; бавно възстановяване след тежки заболявания и бременност, др.

МАСАЖ НА ХОДИЛА И ДЛАНИ – РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯ
Акупресурата на стъпалата, известна като рефлексотерапия, е масажен ритуал, произхождащ от средновековен Китай и Египет, има хилядолетна история, като благоприятното му влияние върху човешкия организъм се използва и в наши дни. Според традиционната китайска медицина стъпалото се възприема като корен на тялото, карта на целия организъм, микрокосмос – на него се намират така наречените рефлекторни зони, които отговарят за отделни части на човешкото тяло. В тези зони са разположени рецептори, като при стимулацията им чрез натиск или точков масаж се постига подобряване на функцията на нервната и кръвоносната система.

РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯ НА ХОДИЛА
Несъмнено при рефлексотерапията оказва роля и фактът, че дразненето на кожата се предава на гръбначния мозък и оттам на различните органи. Целта на рефлексотерапията е дълбока релаксация на организма (възприеман като едно цяло), благодарение на която се постига възвръщане на вътрешното равновесие. Акупресурата въздейства както на физическото състояние на организма, така и върху психическото или душевното състояние.

Възможно е закупуването на пакети:

 • Пакет от 10 класически процедури антицелулитен масаж;
 • Пакет 10 антицелулитни комбинирани процедури;
 • Пакет 10 процедури вендузи на гръб.
 • Свържете се с нас
  • гр. Варна, ул. Ивайло 7
  • тел. 0988943770
  • desitastudiomml@gmail.com
  • Десислава Тодорова